3-4stkÆbler - faste og let syrlige som f.eks. Ingrid Marie
Evtlidtperlesukker som drys
Tilberedning
Bland mel, sukker og smør i en skål - det skal smuldres til konsistensen minder om parmesanost. Kom ægget ned i melblandingen og ælt det hele hurtigt sammen til en ensartet konsistens uden klumper af mel eller smør.Læg dejen i en frysepose og mas den herefter helt flad og læg den på køl en times tid. Den skal være helt kold inden udrulning.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca 3 mm. Den letteste måde at få dejen flyttet fra køkkenbordet og over i tærtefadet er ved at rulle den løst omkring kagerullen og så lægge den ned i tærteformen.Jeg bruger en perforeret 28 cm stål-tærteform fra De Buyer med et genanvendeligt "bagepapir". Den har løs bund og det er et fantastisk godt bageredksab. Tryk dejen godt fast i formen, i bunden og på siderne, og fjern overskydende dej ved at rulle hen over kanten med kagerullen. OBS OBS Bruger du en traditionel tærteform, skal du huske at smøre formen inden du lægger mørdejen ned i den.
Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den i 10 minutter.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Pisk marcipan, sukker, blødt smør og æg godt sammen med en elpisker, til massen er blød og ensartet i konsistensen.Fordel remoncen i tærteformen.Skær æblerne i tynde skiver (uden kernehus) og læg dem side om side ned i remoncen. Drys med perlesukker.
Bag kagen i den varme ovn i ca. 35-40 minutter Lad kagen køle af i formen inden du løfter den fri.Server kagen lun med kold creme fraiche og/eller letpisket flødeskum
Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.