1spskSouvlaki krydderiblend fra @SpicSpice(Du kan lave dit eget græske krydderi ved at blande: fintrevet citronskal, mynte, oregano)
Tilbehør - bagte rodfrugter:
1500gramblandede rodfrugter
2-3store bagekartofler
Lidtgod olivenolie
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1spskfintsnittede friske krydderurter f.eks. oregano, timian, rosmarin
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Skyl kyllingen grundigt og dup den tør med køkkenpapir.
Skræl om nødvendigt rodfrugterne og skær dem i grove stykker og kartoflerne i tykke både. Endelig ikke alt for småt!Ved dem i olivenolie, friske krydderurter, flagesalt og friskkværnet peber.Læg dem ned i bunden af et ildfast fad eller bradepande.
Smelt smør i en lille kasserolle og bland med de græske krydderier. Smørret må endelig ikke brune, men blot smeltes sammen med krydderierne.
Læg kyllingen oven på de klargjorte rodfrugter med brystet NEDAD.Pensl med lidt af kryddersmøret og sæt fadet ind i ovnen i 20 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og vend kyllingen, så brystet vender opad.Pensl med rigeligt kryddersmør og sæt fadet tilbage i ovnen ca 50 minutter til kødsaften er helt klar og kyllingen er dejligt gylden og sprød på overfladen. Pensl med jævne mellemrum med kryddersmørret.Tip: Har du svært ved at få skindet sprødt og gyldent kan du give den en kort tur under grillen - men pas på den ikke får for meget, så kødet blir tørt og kedeligt.
Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile 5 minutter inden du serverer den.Jeg har i dag lagt den over på et fad med feldsalat og serveret de bagte rodfrugter i en skål ved siden af.
Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.