800gramrevne rodfrugter - mest kartoffel og dernæst gulerødder og persillerod eller pastinak
2dlpiskefløde - kan erstattes af madlavningsfløde, men piskefløde er bare bedst
100gramrevet rød cheddar
2kvistefrisk timian eller oregano
1tskMediterranean Rosting rub fra @EpicSpice eller 1/2 tsk rosmarin, 1/2 tsk oregano og et nip chiliflager
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
4stkstore æg til spejlæg
Serveres evt sammen med lidt ristet rugbrød, focacciabrød eller lignende.
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Skræl og riv rodfrugterne på et rivejern
Læg dem over på et rent viskestykke og pres så meget væde ud som overhovedet muligt. Tip: Det er især kartoflerne, der indeholder meget væde. Det er derfor lettest, hvis du starter med at rive kartoflerne og vride vandet ud af dem. Fortsæt herefter med de andre rodfrugter.
Varm lidt olivenolie op på en lille pande og steg bacon sammen med de fintsnittede løg indtil løgene er klare. Bacon'en skal ikke være sprød.
I en stor skål røres piskefløden sammen med den revne ost, de friske krydderurter og de tørrede krydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
Vend herefter de revne rodfrugter i blandingen og hæld herefter det hele over i et velsmurt ildfast fad. Undgå at presse blandingen ned, da den i så fald blir meget kompakt og forlænger tilberedningstiden.
Sæt fadet ind i ovnen ca 50 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og med bunden af et glas laves 4 fordybninger, der fyldes med et stk æg i hver.
Sæt fadet tilbage i den varme ovn i ca 10 minutter eller til æggehviden er stivnet.
Tag fadet ud og drys med lidt friske krydderurter.
Server med ristet rugbrød, focaccia eller andet brød - og gerne med lidt godt smør.
Følg mig gerne på Instagram eller Pinterest. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.