4stkforårsløg - fintsnittede (den hvide del for sig og den grønne del for sig) Den hvide del snittes ekstra fint og bruges i farsen. Den grønne del bruges som drys på den færdige ret.
5cmfrisk ingefær - fintrevet
2-3fedhvidløg - knust
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Lidtolivenolie til fingrene, så er det lettere at forme kødbollerne.
Asiatisk sauce til glasering:
1spskolivenolie
½dlgod soyasauce
1dlæblejuice
3spskHoisinsauce
3spskflydende honning
2tskrisvineddike
Lidtchiliflager
Tilbehør:
1stkbroccolihoved findelt i buketter
1håndfuldcherrytomater - gerne på stilk
Lidtolivenolie
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1stkhjertesalat
Lidthvide sesamfrø som drys
Tilberedning
Start med at lave kødbollerne:Bland farsen med fint fintsnittede forårsløg (den hvide del), friskrevet ingefær, knust hvidløg og lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Du kan tilberede kødbollerne i ovnen eller på panden.I ovnen:Tænd ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.Smør hænderne med et par dråber olivenolie og form kødbollerne (jeg beregner en lille spsk fars pr kødbolle).Læg kødbollerne i den ene ende af bagepladen.Vend broccolibuketterne i lidt olivenolie og læg dem på bagepladen i den anden side. Krydr med lidt flagesalt og friskkværnet peber.Bag kødbollerne ca 15 minutter til de har fået en fast og let gylden overflade.Hold øje med broccolibuketterne og tag dem ud, når de er færdigstegte. De skal ca have lige så længe i ovnen som kødbollerne. Hold dem varme indtil servering.
Imens kødbollerne er i ovnen laver du saucen, der skal bruges til glasering og dip:Alle ingredienserne kommes i en pande og bringes i kog under omrøring. Sænk varmen og lad saucen koge ind så den er let tyknet. Jeg trækker en træske igennem saucen og når den ligesom kan dele saucen uden at den løber sammen, er den tilpas i konsistensen.Hæld lidt under halvdelen af saucen over i en lille skål. Den kan su stille med ind på bordet som ekstra dip.Lad resten blive i panden.Tag kødbollerne ud af ovnen og læg dem over i saucen og vend dem rundt, så alle siderne bliver dækket af saucen.Læg kødbollerne tilbage på bagepladen og sæt den retur i ovnen et par minutter indtil de har fået en glaseret overflade.
Tag kødbollerne ud af ovnen og drys med hvide sesamfrø.Server med løse ris, friske salatblade, de stege broccolibuketter, tomaterne og resten af den asiatiske sauce.Tip: De færdige kødboller er fryseegnede. Lav gerne en dobbelt portion og put dem i en fryseegnet beholder. Så er der nem aftensmad på en travl dag.