1håndfuldcashewnødder -ristet ganske kort på en tør pande og grofthakkede
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
1stkrød peberfrugt - fintsnittet
Bagte søde kartofler:
2stkstore søde kartofler
2spskgod olivenolie
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og evt lidt zhug spice
Tilberedning
Bland alle ingredienserne enten med hænderne eller på en røremaskine.
Lad farsblandingen stå på køl 30 minutter
Form en kødbolle rundt om et spyd af træ eller metal og lav dem lidt aflang i formen. Tryk dem godt sammen, så de ikke går i stykker på panden eller grillen.Tip: Spyd kan sagtens udelades. Så steger du blot kofta som aflange kødboller.
Varm olivenolie op til middel varme og steg dine kofta, så de får en fin stegeskorpe og er lige netop gennemstegte. Det er lettest at vende dem under stegningen med to gafler.Det går ret hurtigt og særligt, når de tilberedes på grill.
Sådan laver du hurtigt bagte søde kartofler
Vask de søde kartofler grundigt. Er skrællen fin, så bevar den gerne.Skær dem i tynde skiver på ca 0.5 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.Dryp med olivenolie og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt zhug spice.Bag dem evt sammen med tomater på stilk og broccolibuketter, der også dryppes med olivenolie og krydres.180-200 grader til de er gennembagte og får en gylden overflade. Mine fik ca 20 minutter.
Servering:
Server gerne med friskbagte fladbrød, grønt og en lækker dressing af rørt creme fraiche, zhug spice, fintsnittet bredbladet persille og smagt til med flagesalt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.