10gramkardemommefrøkapsler - godt knuste i en morter
Glace:
2spskflydende honning
1spskkogende vand
Tilberedning
Start med at knuse alle kardemommefrøeneskallerne i en morter. Tag frøene ud af de ituslåede skaller og læg dem tilbage i morteren, hvor du støder dem godt, så der ikke er alt for store stykker kardemomme.
Rør gær og sukker ud i den lune sødmælk.Tilsæt hvedemel og knuste kardemommefrø og begynd at ælte dejen i en røremaskine ved lav hastighed.Ælt dejen i et par minutter, og tilsæt så først nu saltet. Ælt dejen videre i ca 5 minutter til den er spændstig og glat.Tilsæt nu det bløde smør lidt ad gangen imens du stadig ælter ved lav hastighed.Lad maskinen ælte indtil dejen er skinnende og glat. Så er den klar til hævning.
Du enten lade dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time eller lade den langtidshæve på køl.
Hvis du langtidshæver dejen, lader du den først stå tildækket på køkkenbordet 1/2 time før du stiller den ind i køleskabet. Det samme gentager du, når du skal bruge dejen. Så lader du dejen få stuetemperatur.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.
Lav remonce ved at røre ingredienserne sammen - smør remoncen ud på dejen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og læg den anden tredjedel ind over, så dejen ligger i 3 lag.
Skær 2 - 2.5 cm brede strimler af dejen på tværs (alt efter hvor store dine snurrer skal være)Sno dine snurrer ved først at strække og sno din dejstrimmel en smule. Tag herefter fat i din dejstrimmel og sno den to gange omkring din pegefinger og langefinger – før herefter strimlen henover snurren og fæstn den under bunden.
Sæt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad kardemommesnurrerne hæve til dobbelt størrelse i ca 1 time. Tænd ovnen på 200° varmluft.
Bag snurrerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er flot gyldne.De skal ikke pensles før bagning men derimod med en honningglace efter bagning. det gir dem den smukke blanke overflade.
Så er det bare om at nyde dem! Rigtig god fornøjelse...