75grammandler - du kan smutte dem, men jeg lader dem være rå
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1bundtsølvbeder - gerne flerfarvede
2spsksmør til at stege dem i
500-600gramaspargeskartofler eller andre små kartofler
1stkbananskalotteløg - i tynde både
Lidtfriske dildkviste som drys på den færdige anretning
Lidtgod olivenolie
Tilberedning
Før du starter:
Havtaskekæberne har meget kort tilberedningstid. Det er derfor vigtigt, at du laver tilbehøret før, du sætter havtaskekæberne ind i ovnen.
Sådan laver du saltmandler:
Varm olien op på en pande (middelvarm).Læg mandlerne på og rist dem et par minutter under omrøring, så de ikke brænder på.Tag dem af varmen og drys med flagesalt.Når de er kølet af hakkes de groft - så er de klar!
Sådan tilberedes havtaskekæber:
På havtaskekæberne findes en grålig hinde. Den skal fjernes, hvis fiskemanden ikke har gjort det for dig. Det letteste er at bruge en skarp kniv og så bare trække hinden af.
Læg de klargjorte havtaskekæber i et ildfast fad, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
Drys med lidt salt og peber og tilsæt hvidvin og citronsaft.
Dæk fadet med stanniol og damp kæberne i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. Obs: Det er meget vigtigt, at kæberne tages ud straks de er møre, da de ellers mister deres lækre smag og konsistens. Jeg plejer at tjekke kæberne efter ca 10 minutter, da de kan variere meget i størrelse - og dermed også i tilberedningstid.
Sådan laver du smørristede kartofler og sølvbeder:
Du kan lave kartoflerne som råstegte ved at riste kartoflerne i en blanding af smør og olivenolie. Brug gerne meget små kartofler, der hurtigere bliver gennemstegte.Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
Du kan også vælge at koge kartoflerne først. De skal kun lige være møre, så hældes vandet fra.Når du sætter havtaskekæberne ind i ovnen, varmer du en stor pande op med smør og rister kartoflerne til de blir sprøde og gyldne på overfladen. Så er de klar samtidig med havtaskekæberne.Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
Rens sølvbederne grundigt og snit dem i brede strimler. Smelt smørret og sauter løgbådene heri. Kom sølvbederne ved, krydr med flagesalt og friskkværnet peber og sauter til grøntsagerne er møre.
Sådan anretter du:
Fordel 1/4 af de smørristede sølvbeder/skalotteløgsbåde på en varm tallerken.Læg de dampede havtaskekæber ovenpå.Læg lidt af de smørristede kartofler ved siden af (resten stilles i en skål)Drys med grofthakkede saltmandler og friske dildkvisteDryp med en rigtig god olivenolieServer og nyd det!
Rigtig god fornøjelse!Hvis du vælger at lave retten blir jeg glad hvis du gir mig et # på Instagram - så jeg kan se hvordan du har lavet retten.