800gramhavtaskekæber - de kan være meget forskellige i størrelsen.
8stkseranoskinke eller bacon
½bundtfrisk dild
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
½stkøkologisk citron - den fintrevne skal
Lidtgod olivenolie
Ærtepure:
500gramærter - må gerne være fra frost
75gramsmør
Lidtcitronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Råstegte kartofler:
500-600gramsmå kartofler - jeg foretrækker altid aspargeskartofler
Lidtsmør og olivenolie til at stege dem i
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Pynt:
Lidtfriske dildkviste
1håndfuldsaltmandler - grofthakkede. Saltmandler kan efterhånden købes færdige i de fleste supermarkeder.(Lav dem selv sådan her: Varm lidt olivenolie op på en pande og rist mandlerne ved middel varme. De behøver ikke smuttes. Pas på de ikke får for meget og drys til sidst med lidt flagesalt.)
Tilberedning
Start med at rengøre kartoflerne og skær dem i mindre stykker hvis de er meget store. Jeg beholder skrællen på.Rist dem herefter på en pande ved middel varme i en kombination af smør og olivenolie.Tip: Vil du spare lidt på fedtstoffet, kan du med fordel koge kartoflerne først, lade dem dryppe godt af og derefter riste dem med ganske lidt smør/olivenolie på panden.
Kog ærterne ganske kort, hæld vandet fra men gem lidt at kogevandet til at justere konsistensen af pureen med.Tilsæt lidt smør og brug gerne en stavblender til at mose ærterne med. Juster konsistensen og smagen med citronsaft, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt af kogevandet.Sæt låg på og stil den til side til servering.
Varm ovnen op til 200 grader
Med en skarp kniv fjernes de grå hinder på havtaskekæberne - eller få fiskemanden til at gøre det.
Da de svøbes i seranoskinke undlader jeg at salte fisken.
Havtaskekæber kommer i meget forskellige størrelser. Er de små lægger jeg dem to og to hvorefter jeg vikler en skive seranoskinke omkring. Læg dem over på den bageplade beklædt med bagepapir.Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter deres størrelse. Pas på de ikke får for meget - overtilberedt fisk er bare så ærgerligt!
Anret på varme tallerkner med en skefuld af den varme ærtepuré, top med havtaskekæber i svøb og drys med saltmandler, fintrevet citronskal og friske dildkviste.Server de råstegte kartofler ved siden af.
Rigtig god fornøjelse!Husk du kan følge MAJSPASSION på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på nye opskrifter herinde på bloggen.Jeg blir glad hvis du laver mine opskrifter og tagger mig, så jeg kan følge lidt med hos dig også.