Lidtolivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og røget paprika
150grambacon i skiver - stegt og brækket i mindre stykker
2-3stkæg - hårdkogte og delt i både
2stkhjertesalat - groftskåret (anden salat kan naturligvis også anvendes, men hjertesalat er bare bedst)
1stkstor avocado skåret i både
1stk rødløg skåret i skiver
1håndfuldcherrytomater skåret i kvarte
Lidtfetaost eller blåskimmel - smuldret i mindre stykker
Ranch dressing:
½dlmayonnaise - jeg bruger Hellmanns
2dlcreme fraiche 18%
2spskpurløg - fintsnittet
1spskbredbladet persille - fintsnittet
¼tskløgpulver
¼tskhvidløgspulver
Lidtcitronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Start med at stege baconskiverne på en tør pande til de er sprøde og gyldne.Læg dem over på lidt køkkenpapir til de skal bruges.Vask ikke panden af, da baconresterne gir dejlig smag til kyllingen.
Steg kyllingebrysterne i lidt olivenolie. Krydre dem med flagesalt, friskkværnet peber og røget paprika.Stil dem til side og lad dem køle lidt af imens resten af salaten tilberedes.
Kog 2-3 æg - de skal være hårdkogte. Pil dem og skær dem i både.
På et stort fad lægges en bund af groftsnittet hjertesalat
Skær de stegte kyllingebryster i skiver og læg dem oven på salaten sådan at de ligger samlet hvert bryst for sig.
Skær rødløget i tynde skiver og fordel den sammen med avocadoskiverne i små grupper.
Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte alt efter deres størrelse og fordel også dem på salaten, men sådan at de ikke bliver blandet sammen med rødløgene og avocadoskiverne.
De hårdkogte æg skæres i både, der også placeres lidt hist og her, hvor der er plads.
Drys med den sprødstegte bacon, der er brækket i mindre stykker.
Slut af med at fordele feta eller blåskimmel brækket i mindre stykker henover.
Server f.eks. med den foreslåede ranchdressing og lidt lækkert focacciabrød.
Ranchdressingen røres sammen og smages til med flagesalt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Opbevar dressingen på køl indtil den skal bruges.Ønsker du en tyndere dressing kan du tilsætte en lille smule mælk eller koldt vand indtil dressingen opnår den helt rigtige konsistens.