600gramkylling enten bryst eller skåret i mindre stykker
Lidtolivenolie
2stkrøde eller orange peberfrugter - kerner fjernes
2stkskalotteløg eller rødløg skåret i fine både
1bundtforårsløg - fintsnittede (hold lidt af de grønne toppe tilbage til drys på den færdige ret)
5fedhvidløg - fintsnittede
500gramaspargeskartofler skåret i mindre stykker
2stklime eller citroner - saft plus fintrevet skal
2spskmørk balsamico
1stor tskrøget paprika
1nipchiliflager eller chipotle chili
1spskfriske fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, salvie, timian(Har du ikke friske, bruger du tilsvarende mængde tørrede af god kvalitet)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1storhåndfuld cherrytomater - gerne med stilk
Topping på den færdige ret:
1stor spsksoltørrede tomater i olie - vælg en god kvalitet
1stor spsksorte stenfrie oliven af god kvalitet
100gramfetaost skåret tern/blokke
1spskfintsnittede friske krydderurter - vælg de samme som du bruger i kyllingefadet(Har du ikke friske krydderurter bruger du tilsvarende mængde tørrede.)
Lidtaf de grønne toppe fra de fintsnittede forårsløg (drysses på lige før servering)
Tilberedning
Start ovnen på 200 grader
Læg kyllingefiletterne, løg, forårsløg, peberfrugter skåret i lange skiver, hvidløg, friske krydderurter, olivenolie, balsamico, limesaft og skal, salt, peber og paprika ned i et ildfast fad og vend det hele grundigt sammen. Lad det trække 10-15 minutter.
Læg kartoffelstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem i lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Giv dem et forspring i ovnen på 15-20 minutter imens kyllingen trækker.På den måde undgår du at kyllingekødet blir overtilberedt fordi kartoflerne ikke blir møre på samme tid.
Tag kartoflerne ud af ovnen og fordel dem i fadet og læg til sidst cherrytomater ned i fadet.
Sæt fadet ind i den varme ovn og lad det stege i ca 20 minutter indtil kyllingekødet er gennemstegt.
Bland imens fetatern med soltørrede tomater skåret i mindre stykker plus lidt af olien, de ligger i, sorte oliven og fintsnittede friske krydderurter i en lille skål.
Tag det færdigstegte kyllingefad ud af ovnen og fordel fetablandingen henover og slut af med et drys af den grønne del af forårsløgene.