1stkstor økologisk kylling(Skal det være nemt, kan du købe en færdiglavet butterfly kylling)
1spskChipotle Honey rub fra EpicSpice(Alternativt bruger du bare de tørrede krydderier du holder af f.eks. rosmarin, timian, oregano og måske lidt tørrede chiliflager eller chipotle alt efter hvor stærk marinaden skal være)
2-3spskolivenolie
2-3kvistesalvie
1håndfuldcherrytomater
1helt hvidløg eller 4-5 solohvidløg skåret igennem
1stkøkologisk citron skåret i skiver
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Sådan laver du fjerner du rygbenet:
Læg kyllingen med brystet ned ad. Med en skarp kniv eller en fjerkræsaks skærer du ned langs ryggen fra bunden op op til halsen. Skær den fri i den anden siden også og fjern rygbenet. Tip: Du kan gemme benet og koge fond på det.
Rør de tørrede krydderier med olivenolie og pensl kyllingen grundigt.Har du tid, virker marinaden bedst, hvis kyllingen får lov at trække med den nogle timer. Har du ikke tid til det, går det sikkert også an.Tip: Du kan røre en kryddersmør som du putter ind under skindet på kyllingen inden den puttes i ovnen. Det gir en fantastisk dejlig smag til kødet.
Læg kyllingen i en bradepande med skindsiden opad og læg citronskiver ovenpå.Fordel cherrytomater, halverede hvidløg og salvie rundt om og sæt det ind i en 180 grader varm ovn (varmluft)
Stegetiden afhænger af kyllingens størrelse. Min fik ca 45 minutter og jeg tjekker altid med en kødnål om saften er klar.Vil du have sprødt skind, kan du evt tænde for grillfunktionen et par minutter, men hold øje med at den ikke blir brændt.
Vi spiser buttferfly kylling med en enkel grøn salat og de bagte cherrytomater.De smager også dejligt med råstegte kartofler og et lækkert brød sammen med.
Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid være opdateret på hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.