3stkflerfarvede minisnackpebre eller 1 stor rød peberfrugt
3fedhvidløg - knuste
1tskkarrypasta (eller mere efter behov)
500gramhakket oksekød
1spskOglio Olio Peperoncino fra Epic Spice eller dit foretrukne krydderiblend. Kunne også være helt alm all-round krydderi
1lille dåsemajs
1dåse sorte bønner (400 gram)
1dåseflåede hakkede tomater
Lidtflagesalt, friskkværnet peber og evt chiliflager til at smage til med.
100gramfriskrevet ost - rød cheddar, gouda eller hvad du godt kan li. Den skal bare kunne smelte.
100gramtortilla chips
1lilleikke for stærk grøn chili skåret i skiver (til pynt på den færdige ret). Du kan også bruge fintsnittede forårsløg, bredbladet persille og/eller koriander
Server med:guacamole og creme fraiche
Tilberedning
Varm olien op i en pande, der kan gå i ovnen.
Sauter løg, hvidløg og peberfrugterne til de er klare
Tilføj karrypaste og rør den godt rundt. Lad det sautere et minuts tid inden du tilsætter det hakkede oksekød.
Lad kødet tage lidt farve og blive stegt godt igennem inden de sorte bønner og majskerner tilsættes sammen med de flåede hakkede tomater.
Tilsæt krydderier og lad det stå og simre indtil det meste af væden er dampet væk.Retten skal være fugtig uden at være våd når du trækker en grydeske igennem kødsaucen. Så er den klar.
Smag til en sidste gang og juster med ekstra krydderier om nødvendigt.
Varm ovnen op til 200 grader
Læg halvdelen af den friskrevne ost henover kødsaucen og tryk tortilla chips lidt ned i blandingen.
Drys det sidste ost henover og sæt panden ind i den varme ovn, så osten kan smelte og blive let gylden.
Tag panden ud af ovnen og pynt med grøn chili, creme fraiche og avocadoskiver.Du kan også bruge forårsløg, bredbladet persille eller koriander som drys.
Server med guacamole, avocadoskiver, creme fraiche og evt en ekstra skål chips.