1tsktørret krydderi f.eks. oregano, timian, løgpulver
1fedknust hvidløg
Lidtflagesalt, friskkværnet peber (til at smage cremen til med)
200grambacon af rigtig god kvalitet - skåret i tern
2stkgule løg (kan også være rødløg)
½bundtgrønne asparges
Evt. 1håndfuldfriskrevet parmesan eller mozzarella
Lidtfrisk timian som drys ved servering
Tilberedning
OVN: Tænd ovnen på max temperatur og læg en bagesten ind så den varmer op sammen med ovnen. Husk: Hvis du bruger en tung bagesten har den længere opvarmningstid end selve ovnen. Derfor bør du mindst vente 30 minutter inden du bager den første pizza.GASGRILL: Jeg laver mine pizza på gasgrillen. Her bruger jeg en pizzaplade af glas. Den vejer næsten ingenting, fungerer perfekt og så kan den komme i opvaskemaskinen.Gasgrillen varmes op til 260 grader og bruger du en glasplade varmes den op sammen med grillen/ovnen.
Start med at røre dejen sammen. Jeg bruger røremaskine og blander de to typer med med bagepulver.Hæld vand, salt og olie i skålen og rør herefter mel/bagepulver i lidt efter lidt. Sørge for at dejen køres helt lind og glat. Lad den hvile nogle minutter imens du klargør fyldet.
Rør creme fraiche med krydderier og smag til med flagesalt og friskkværnet peber
Snit de grønne asparges midt igennem - vil du lave en traditionel flammkuchen skal du undlade de grønne asparges.
Snit bacon i tern og skær løgene i tynde skiver
Drys godt med durummel ud på bordet og del dejen i 4 nogenlunde lige store dele.Rul den første kugle ud meget tyndt ud og smør den med creme fraicheblandingen. Fordel løg og bacon henover og top med grønne asparges og evt lidt friskrevet mozzarella eller parmesan.Men altså, hvis du vil lave en traditionel flammkuchen skal der ingen grønne asparges og ost på.
Husk at bage 1 ad gangen! Løft flammkuchen over på pizzastenen vha pizzaspade. Bagetid ca 10 minutter - husk at ovne/grill varmer meget forskelligt, så bagetiden er kun vejledende. Hold godt øje med at de ikke får for meget.Drys med frisk timian lige før servering
Server gerne med en dejlig grøn salat evt med resterne af de grønne asparges.Rigtig god fornøjelse!