2spskristede pinjekerner(Pinjekerner ristes ganske kort på en tør pande)
PyntSpiselige blomster - jeg havde hvide stedmoderblomster i bedet, så dem brugte jeg
Tilberedning
Varm ovnen op til 175 grader (varmluft)
Kog kartoflerne så de er lige netop møre. Bruger du små nye kartofler skal de kun have ganske få minutter. Mine fik 10, så var de klar.
Sæt en gryde vand tilsat salt over. Bræk enderne af de grønne asparges og kog aspargesene i 2 minutter, hæld vandet fra og overhæld dem med iskoldt vand. Dryp dem herefter godt af. Så er de klar.
Smør en rund tærteform - jeg bruger en med løs bund - og læg dejen ud i formen, så kanterne hænger ud over siderne. Tryk den let ud i kanterne og prik bunden med en gaffel.Jeg bager den med kanterne hængende ud over siderne og fjerner først efter forbagning den overskydende dej. Sæt tærten ind i ovnen for forbag den i ca 15 minutter.Lav imens fyldet klar.
Pisk æg med cremefraiche, salt og friskkværnet peber.
Tag den forbagte tærteform ud af ovnen og fordel først ricottaen i bunden af tærten.
Herefter lægges de grønne asparges og kartoflerne imellem.
Hæld æggeblandingen henover og sæt tærten tilbage i ovnen i ca 25 minutter eller indtil den er gylden på overfladen og fast i konsistens.
Tag tærten ud og pynt med ruccola, ristede pinjekerne, gedefeta og spiselige blomster
Tærten smager super dejligt både varm og kold.Rigtig god fornøjelse!