600gramkyllingebryst eller filet skåret i mundrette stykker
2stkskalotteløg
2-3fedhvidløg - fintsnittet
1briksorte bønner godt drænet for væde
400mlkokosmælk
2store tskkarrypaste
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
250gramorzo eller anden form for pasta, ris eller blomkålsris
2håndfuldefrisk spinat
1håndfuldfintsnittet bredbladet persille - som topping
3-4stkfintsnittet forårsløg - den hvide del bruges i gryderetten og den grønne del som topping
Lillebægercreme fraiche 18%
Lidttortilla chips med salt
Tilberedning
Sæt en gryde saltet vand over og kog orzo-pastaen efter anvisning på posen
Imens tilberedes kyllingegryden:
Varm olien op i en pande med høje kanter og sauter løg og hvidløg til de er klare.
Tilsæt den hvide del af forårsløgene, sorte bønner og karrypaste og lad den sautere med et minuts tid inden du tilsætter kyllingekødet.Steg det godt igennem, men det behøver ikke blive gennemstegt.
Tilføj kokosmælken og rør rundt, så alt fordeles imellem hinanden. Kog godt igennem, så saucen koges lidt ind.
Tilføj den friske spinat og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Når orzo'en er netop al dente drænes vandet fra (vigtigt den dryppes godt af, så saucen ikke blir for tynd). Tilføj nu orzo'en til kyllingepanden og vend det hele godt rundt.
Top med fintsnittet bredbladet persille og den grønne top af forårsløgene.
Server med creme fraiche og tortilla chips, der knuses henover retten.