Ca 300gramTipo 00 eller anden pizzamel (erstat gerne noget af melet med durummel, det gir en virkelig lækker struktur)
1spskolivenolie
1spskflagesalt
Tilberedning
Brug gerne en kraftig røremaskine, så sparer du på kræfterneBland vand, gær, (surdej) og sukker sammen. Når det er opløst tilsættes halvdelen af melet, der røres ud til der ikke er flere klumper.Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel).Tip: Du kan erstatte 1/3 af melet med durummel. Det gir en virkelig lækker struktur til brødet.Skru en tak op for hastigheden og lad maskinen gøre det hårde arbejde for dig. Bliv ved indtil dejen er silkeglat og smidig at røre ved og slipper kanterne på skålen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (det er allerbedst at lave dejen dagen før).Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Lad dem efterhæve tildækket 30 min til en 1 time. Så er du klar til at rulle pizzadejen ud
Brug rigeligt med durummel både under og ovenpå dejen, når den skal rulles ud. På den måde blir den lettere at arbejde med og du undgår, at den klistrer fast og går i stykker.
Undlad at ælte dejen efter hævning, men pres med fingrene bollen lidt ud, så den ligner en lille pandekage.Drys med ekstra mel og brug evt en rullepind (kagerulle) ved at starte fra midten af dejen og køre opad, fra midten og køre nedad. Drej en halv omgang og gentag indtil dejen har den ønskede størrelse. Husk hele tiden rigeligt med durummel på og under dejen. Overskydende mel børstes blot af på oversiden. Undersiden skal du ikke børste fri for mel, da det vil hjælpe dig til at få dejen fri af bagespaden uden at gå i stykker.Standardmål er ca 30 cm.