50gramhasselnøddekerner (bedst hvis du har ristede hasselnødder) Du kan også bruge mandler hvis du foretrækker det.(Rist hasselnødderne kort på panden, køl dem af og gnub hinderne af i et rent viskestykke.)
125gramhavregryn
100grammarcipan - groftrevet
1 ½spskRørsukker
2spskflydende honning f.eks. akacie
1 ½tskvaniljesukker (du kan også bruge vaniljepulver men så en 1/2 tsk)
½tskflagesalt
50gramkokosolie - smeltet
Evt 75grammørk chokolade - smeltes (til at pensle bunden med)
Det skal du bruge til fyldet:
¼ltr.piskefløde eller et vegansk produkt, hvis du ønsker det
1tskvaniljesukker
1tskrørsukker
2store spskcreme fraiche 18%
250gramfriske jordbær eller andre bær efter lyst - skåret i skiver eller kvarte.
25grampistacienødder - grofthakkede
Evt lidtfriske mynteskud
Tilberedning
Sådan laver du tærtebunden:
Smelt kokosolien i en lille gryde
Læg hasselnødder, havregryn, rørsukker, vanilje, marcipan og salt ned i foodprocessoren og kør blandingen godt igennem. Tilføj kokosolien og kør massen til den blir samlet.
Pres nøddeblandingen ned i en smurt tærteform (jeg bruger en smørspray). Prik bunden med en gaffel og bag den ved 180 grader varmluft. Min fik 12 minutter. Den skal være fast og gylden uden at blive for mørk.
Vil du pensle bunden med chokolade, smelter du først chokoladen i en lille gryde og pensler den flydende chokolade på den stadigt varme bund.
Lad bunden køle helt af inden du forsigtigt løfter den ud af formen. Det er lettest, hvis du har en tærteform med løs bund, men den tærten trækker sig lidt sammen, når den bliver kold - så er den meget lettere at tage ud uden at gå i stykker.
Pisk fløden stiv sammen med rørsukker og vanilje. Vend forsigtigt med creme fraiche og fordel på den helt afkølede tærtebund. Blir der noget til overs, kan du servere det i en lille skål ved siden af.
Pynt med jordbær og drys med grofthakkede pistacienødder og evt lidt friske mynteskud.