500gramkylling (bryst skåret i mindre stykker eller filet)
1stkfrisk broccoli
3-4stkgulerødder (ca 300 gram)
3stkpersille rod, pastinak eller 200 gram knoldselleri
3stkrødbede (ca 300 gram)
1stkstort rødløg
2stksød kartoffel (ca 300 gram)
Evt. 2stkalmindelige kartofler (ca 300 gram)
1helthvidløg
KrydderierFlagesalt, friskkværnet peber
Friske krydderurter:Rosmarin, timian eller bredbladet persille(Har du ikke friske krydderurter, kan du fint anvende tørrede krydderier.)
2spskolivenolie
1-2dlgrøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Klargør alle grøntsagerne. Bevar så vidt muligt skrællen, da den indeholder kostfibre og vitaminer. Ellers skræl og skær i passende og nogenlunde lige store stykker.Broccoli brækkes i buketter, men ikke alt for små stykker, da de så blir hurtigere færdige end resten af retten.
Læg alle grøntsagerne ned i et stort fad eller på en bradepande beklædt med bagepapir.
Vend dem med kyllingestykkerne, olie og de valgte krydderier, salt og friskkværnet peber.
Skær det hele hvidløg midt igennem og læg det ved (med skal og det hele)
Tilføj gerne lidt grøntsagsbouillon. Det gør retten lidt mere "smovset"
Sæt fadet/bradepanden ind i den varme ovn i ca 30 minutter. Prik i grøntsagerne med en kødnål og mærk om de er møre. Saften på kyllingen skal være klar!
Tag fadet ud af ovnen (hvis altså grøntsagerne og kødet er færdigt) og drys med gavmild hånd med enten bredbladet persille eller lidt ekstra rosmarin eller timian. Og så er der ellers mad på bordet!