1stkflanksteak (ca. 1000 gram)(Vil du ikke marinere kødet selv, kan du oftest finde en færdigmarineret flanksteak i køledisken. )
1portionmarinade af:2-3 spsk olivenolie, 2 fed knust hvidløg, finthakkede friske krydderurter f.eks. rosmarin eller timian, flagesalt og friskkværnet peber, evt lidt fintsnittet rød chili)
Ingredienser til chimichurri:
1dlolivenolie
1håndfuldbredbladet persille - meget fintsnittet
½håndfuldkoriander
Lidtfrisk oregano - fintsnittet
1stklille skalotteløg - fintsnittet
2-3fedhvidløg - fintsnittet
1spskæbleeddike eller sherryeddike
Lidtrød chili - meget fintsnittet
Evtlidt limesaft og friskrevet limeskal (HUSK at bruge økologisk lime)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Rør marinaden sammen og gnub den godt ind i flanksteak'en. Læg steaken i en pose på køkkenbordet en times tid.Alternativt kan du købe en færdigmarineret flanksteak.
Varm grillen op. Grill over kul giver bare det bedste resultat, men en gasgrill kan også fint bruges.Har du ikke en grill, kan du stege din flanksteak på en pande.
Når grillen er varmet godt op, lægger du flanksteaken over på grillristen (indirekte varme).Flanksteak skal stege/grille ganske kort tid, ellers blir den gennemstegt og kedelig. Vi gav den ca 4 minutter på hver side. Herefter blev den pakket ind i staniol og fik lov at hvile et kvarters tid imens vi dækkede bord. Vi kan bedst li den til den røde side uden at være bleu.
Lav din chimichurri ved simpelthen at røre alle ingredienserne sammen (du kan også blende det hele til en ensartet grøn sauce, hvis du foretrækker en mere fin struktur). Smag den til og lad den trække på køl.
Server med knuste kartofler, en sprød og lækker salat eller et lækker friskbagt brød.