Flødekartofler med ricotta og ost
Vi er vilde med kartofler og især flødekartofler, står højt på familiens hitliste.
Ofte laver jeg de meget populære sprøde flødekartofler. Men i dag, har jeg lavet en mere ostet variant, hvor jeg har blandet fløden med ricotta og revet cheddarost. Det gir en virkelig dejlig smag!
Er du vild med flødekartofler, så vil du måske også have lyst til at prøve opskriften på Flødekartofler med Pikantost.
Flødekartofler med ricotta-ostecreme
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 800 gram kartofler snittet i tynde skiver med mandolinjern (Jeg skræller kun kartoflerne, hvis skrællen er meget dårlig)
- 4 stk æg str L
- 1.5 dl Piskefløde (Madlavningsfløde kan også bruges, men piskefløden gir bare den bedste konsistens)
- 1 bæger ricotta – 250 gram
- 2 håndfulde friskerevet rød cheddar eller anden ost, der kan smelte
- 2 fed knust hvidløg
- Lidt flagesalt, friskkværnet peber, friskrevet muskatnød, oregano og timian
- Evt 1 stilk salvie – til pynt på den færdige kage (Du kan også drysse frisk timian eller oregano ovenppå.)
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- I en stor skål piskes æg sammen med piskefløde. Vend ricotta, revet ost, knust hvidløg og krydderier i og hæld derefter de tynde kartoffelskiver ned i massen.
- Vend det hele grundigt rundt, så æggemassen kommer godt omkring kartoffelskiverne.
- Jeg bruger en springform med variabel størrelse, som jeg forer med bagepapir.
- Hæld kartoffelmassen ned i formen og jævn overfladen lidt ud, men undlad at presse kartoflerne for hårdt sammen.
- Bag kartoffelkagen i den varme ovn mellem 50 og 60 minutter.Bagetiden afhænger meget af din ovn og hvor høj du laver din kartoffelkage.Prik i den med en kødnål og tag den færdige kartoffelkage ud af ovnen, når nålen ikke møder modstand.
- Lad gerne kartoffelkagen stå lidt for at "samle sig" inden du serverer den.Skal den være ekstra fin, kan du lægge nogle friske salvieblade på eller give den et fint drys med frisk timian eller oregano.
- Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.
Tip til opskriften
Flødekartofler er på en gang nemt og lækker tilbehør til både hverdage og når det gerne må være ekstra lækkert. Flødekartoflerne med ricottacreme er hurtigt lavet, da kartoffelskiverne blot fyldes i en springform sammen med ricottacremen – og så passer de ellers sig selv i ovnen.
Vi spiser dem som tilbehør til f.eks. kylling, fisk, frikadeller og nogen gange bare sådan med en dejlig salat og så med lidt sprødstegt parmaskinke drysset ovenpå.
Er du også vild med kartofler, så vil du helt sikkert blive glad for mine andre opskrifter med kartofler. Herunder kommer nogle direkte links og ellers kan du altid finde flere opskrifter inde under fanen “Kartofler/søde kartofler”.
Hasselback fries – opskrift på harmonika kartofler
Spansk tortilla med kartofler og løg
Sød kartoffel med hvidløg og parmesan
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, så er du havnet det helt rigtige sted!
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Rigtig god fornøjelse!